torstai 17. helmikuuta 2011

Sentteri ja ballerina

Muistatteko pikku-Melban, joka viiletti naperoikäisenä ulkokentällä tomu pöllyten?
Muistin virkistämiseksi, laitetaanpa miniMelbasta tähän video :

Melbasta kasvoi ”iso” tyttö sillä välin, kun me taukoilimme agilitystä.
Viime joulukuussa me palasimme radalle pienin askelin, tammikuun sulattelimme kinkkua kaikessa rauhassa, mutta helmikuussa ollaan pistetty tuulemaan!

Helmikuun alussa ohjaajan jalkoihin kymmenen vuotta sitten tiukasti solmittuja balettitossuja tuli käskyttämään Salomaan Marja. Tavoitteena on vihdoinkin saada kulkupeleiksi oikeat juoksutossut; unohtaa hienot ranskalaisvaikutteiset tanssahteluliikkeet ja ihan oikeasti tehdä töitä ja liikkua oikein ja oikeaan suuntaan.

Tällä hetkellä Melba treenaa siis mölli-ryhmässä keskiviikkoisin ja allekirjoittaneen kanssa keskenään 1-2 kertaa viikossa hyvin kohdennettuja, lyhyitä täsmätreenejä. Tämän lisäksi meillä alkaa kuuden kerran kurssi Elina Jänesniemen opastuksessa torstaisi-iltaisin. Meillä molemmilla tytöillä on intoa, kuin pienessä pitäjässä konsanaan ja meistä on kovaa vauhtia muodostumassa ihan kelpo parimaljakko. Kunhan mitään takapakkeja ei nyt sitten vain tulisi…

Laji on muuttunut kovasti sitten ensimmäisen – nykyisen suojelusenkelimme – agikoirani Amin, jonka kanssa varmasti tehtiin kaikki mahdolliset ja mahdottomat virheet. Nyt olemme lähestyneet monia asioita aivan eri tavalla ja tulos on tällä hetkellä sen mukainen. Olen vilpittömän iloinen Melban asenteesta, tekemisen halusta ja taistelutahdosta. Tämän kruunaa koiran loistava, pienehkö koko sekä hyvin sporttinen rakenne, josta ruutia löytyy. Melba on hyvin rohkea, eikä arkaile tai aikaile tekemisessään. Ohjaajaan pitäisi vain löytää tarkkuutta sekä varmuutta.

Me olemme tällä mallilla tässä kohtaa vuotta.
- Melba hakee esteitä mallikkaasti ja suorittaa melkomoisella varmuudella kaikki eteen tulevat esteet. Irtoaa ja suorittaa itsenäisesti ihan kiitettävällä tavalla.
- Kontakteja harjoitellaan vielä erillisinä esteinä.
- Keppien apuna käytetään ohjureita ja tällä hetkellä tehdään sisäänmenoharjoituksia eri kulmista.
Kepit on Melbasta huippuhomma ja se hakee (muistaessaan/ehtiessään/keskittyessään) keppikulmia hienosti!
- Tämän kuun teemoina ovat olleet takaaleikkaukset ja – kierrot. Pyrimme pysymään perusasioissa ja vahvistamaan niitä samalla, kun etsimme koiralle parasta tapaa ohjautua.
- Melba taipuu hienosti hypyillä ja pystyy tekemään hienosti lyhyitä kurveja, hyppyvarmuus on erinomainen, eikä se hetkahda, vaikka käskyttäisin hypyn päällä.

Tältä meno näyttää tällä hetkellä:

Jos mitään yllätyksiä ei matkan varrella tule, on juuri tilatulle lisenssille käyttöä ennen kesää…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti